Comisia Naţională de Prognoză îşi va schimba denumirea şi avea noi atribuţii, urmând să se ocupe şi de evaluarea şi monitorizarea schemelor de ajutor de stat şi implementarea proiectelor de investiţii în parteneriat public şi privat, a decis joi Guvernul printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia îşi va schimba denumirea din Comisia Naţională de Prognoză în Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, urmând să funcţioneze în continuare în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi în coordonarea premierului, informează Executivul.

Potrivit actului normativ, Comisia va avea atribuţii noi, atât în ceea ce priveşte componenta de strategie, cât şi de încurajare a investiţiilor.

Astfel, CNSP va elabora programe de dezvoltare economică şi social pe termen scurt, mediu şi lung şi va face prognoze şi studii privind echilibrul macroeconomic, sectorial şi regional. De asemenea, va monitoriza şi administra schemele de ajutor de stat începând cu anul 2018 şi proiectele de investiţii publice dezvoltate în parteneriat public-privat.

Comisia va fundamenta şi atribui proiecte strategice de investiţii realizate în parteneriat public-privat, precizează Executivul.

În cadrul Comisiei, va funcţiona în continuare Consiliul de Programare Economică, care va avea atribuţii extinse şi va fi coordonator al activităţii unităţilor de politici publice, împreună cu Secretariatul General al Guvernului, precum şi al activităţii de perfecţionare legislativă. Între noile atribuţii este şi cea privind participarea la coordonarea activităţilor circumscrise procesului de adoptare a monedei euro.

Pe lângă această OUG va fi promovată o Hotărâre de Guvern prin care se va stabili organizarea internă şi numărul maxim de posturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.