Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu participă, marţi, la reuniunea miniştrilor UE responsabili cu politica de coeziune, ce are loc la Luxemburg. Discuţiile se vor axa pe stadiul negocierilor privind viitoarea politică în domeniu pentru perioada 2021-2027 şi pregătirea noilor programe, în strânsă legătură cu recomandările prezentate în cadrul semestrului european, a anunţat Comisia Europeană (CE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul european Corina Creţu va prezenta, în cadrul reuniunii ministeriale de la Luxemburg, motivele pentru care este propusă existenţa unei conexiuni mai strânse între politica de coeziune post-2020 şi semestrul european.

”Toate noile programe ar trebui să fie pregătite pentru a putea începe din prima zi a anului 2021, astfel încât să existe certitudine şi continuitate în finanţarea dedicată regiunilor, oraşelor şi mediului de afaceri. Vom continua să lucrăm însă până atunci, Comisia fiind de altfel în contact permanent cu statele membre pentru a pregăti noile programe în baza priorităţilor de investiţii incluse în cele mai recente rapoarte şi recomandări specifice de ţară”, a declarat Creţu, înaintea reuniunii.

Oficial european va sublinia importanţa fondurilor UE pentru investiţii strategice şi pentru implementarea reformelor structurale, reamintind, în acelaşi timp, faptul că potenţialul maxim al acestor investiţii poate fi atins doar într-un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri şi care să stimuleze creşterea economică, potrivit CE.

Discuţiile se vor axa pe stadiul negocierilor privind viitoarea politică în domeniu pentru perioada 2021-2027.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.