Comisia Europeană a anunţat marţi că, împreună cu operatorii telecom, colaborează pentru a limita răspândirea Covid-19, iar comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a discutat cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicaţii, declarând că operatorii sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis, să monitorizeze şi să prevină congestionarea reţelelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din răspunsul Comisiei la Covid-19 a făcut parte şi organizarea, de către comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a unei videoconferinţe cu directorii executivi ai companiilor europene de telecomunicaţii şi ai GSMA - asociaţia operatorilor de telecomunicaţii mobile - , pentru a discuta despre rezilienţa reţelei şi despre schimbul de metadate anonimizate cu scopul de a modela şi anticipa propagarea virusului”, a informat CE.

Comisarul a discutat şi despre necesitatea de a proteja consumatorii cei mai vulnerabili, inclusiv microîntreprinderile şi IMM-urile, care întâmpină dificultăţi în a-şi plăti facturile.

„Operatorii de telecomunicaţii joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte sprijinirea cetăţenilor europeni şi a întreprinderilor europene în această situaţie fără precedent. Toţi sunt hotărâţi să protejeze buna funcţionare a internetului deschis, să monitorizeze şi să prevină congestionarea reţelelor. Este o veste bună pentru toţi europenii”, a declarat comisarul Breton, accentuând importanţa telecomunicaţiilor în aceste vremuri dificile.

Directorii executivi din domeniul telecomunicaţiilor au salutat răspunsul pozitiv al furnizorilor de conţinut la solicitarea Comisiei de a reduce presiunea asupra reţelei şi au semnalat deja îmbunătăţiri substanţiale. Discuţia a abordat, de asemenea, necesitatea colectării de metadate mobile anonimizate pentru a contribui la analizarea modelelor de răspândire a virusului, într-un mod pe deplin conform cu RGPD şi cu legislaţia privind confidenţialitatea în mediul electronic. În plus, ambele părţi au subliniat importanţa protejării reţelelor împotriva atacurilor cibernetice şi au convenit să continue discuţiile asupra diferitelor căi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.