Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre, pentru care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este Autoritate de Management, a fost aprobat de către Comisia Europeană, arată un comunicat de presă al ministerului. Programul are un buget total de 72,28 milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă 65,05 milioane de euro, iar cofinanţarea naţională a statelor participante este 7,23 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aria eligibilă a Programului sunt cuprinse Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina. România este eligibilă cu regiunea de dezvoltare Sud-Est, conform sursei citate.

Marea Neagră este un bazin maritim unic, bogat în viaţă sălbatică, biodiversitate şi patrimoniu, un loc cu resurse naturale excepţionale.

În perioada 2021-2027, Programul (Interreg VI-B) NEXT Bazinul Mării Negre îşi propune să valorifice la maximum aceste resurse, finanţând proiecte comune în cadrul următoarelor domenii:

- cercetare şi inovare (utilizarea tehnologiilor inovatoare; dezvoltarea cercetării în domeniul managementului costier şi marin integrat; utilizarea tehnologiilor pentru pescuitul sustenabil şi acvacultura ecologică);

- schimbările climatice (instrumente inteligente pentru monitorizarea şi prognoza de mediu; măsuri de prevenire şi atenuare a impactului schimbărilor climatice; abordarea pericolelor de mediu legate de schimbările climatice; mecanisme de monitorizare şi avertizare timpurie în caz de dezastre; acţiuni de redresare ecologică, care să contribuie la adaptarea la schimbările climatice);

- protecţia naturii (protejarea şi promovarea biodiversităţii şi a patrimoniului natural; acţiuni de promovare a protecţiei mediului la toate nivelele educaţionale; investiţii în infrastructura verde pentru atenuarea poluării şi degradării aerului, apei şi solului; acţiuni pentru reducerea poluanţilor şi a deşeurilor marine şi riverane, colectare şi reciclare).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.