Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane euro pentru obstrucţionarea comerţului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiţi şi cafea între statele membre, deoarece a încălcat normele UE în materie de concurenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CE îşi menţine angajamentul de a elimina barierele nejustificate pentru a asigura o mai bună funcţionare a pieţei unice. Constrângerile teritoriale în materie de aprovizionare exercitate de furnizori reprezintă un tip de bariere fără caracter de reglementare în calea bunei funcţionări a pieţei unice, mai arată comunicatul de presă al Executivului european.

Ancheta Comisiei a constatat că Mondelēz a încălcat normele UE în materie de concurenţă: (i) prin implicarea în acorduri anticoncurenţiale sau în practici concertate care vizează restricţionarea comerţului transfrontalier cu diverse produse din ciocolată, biscuiţi şi cafea şi (ii) prin abuzarea poziţiei sale dominante pe anumite pieţe naţionale pentru vânzarea de tablete de ciocolată.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„Preţurile la alimente diferă de la un stat membru la altul. Comerţul care trece peste frontierele statelor membre în cadrul pieţei interne poate reduce preţurile şi poate spori disponibilitatea produselor pentru consumatori. Acest lucru este deosebit de important în perioadele cu inflaţie ridicată. În decizia de astăzi, constatăm că Mondelēz a limitat în mod ilegal vânzările transfrontaliere în întreaga UE. Mondelēz a făcut acest lucru pentru a menţine preţuri mai mari la produsele sale, în detrimentul consumatorilor. Prin urmare, am amendat Mondelēz cu 337,5 milioane de euro”, a afirmat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenţei, conform sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.