Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna iunie, comenzi noi mai mici cu 2,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mici înregistrate de firmele din industria bunurilor intermediare, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 5% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iunie, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 2,8% ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-4,4%) şi în industria bunurilor de capital (-2,9%).

Creşteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,8%).

În primele şase luni luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 5,4%.

În 2018, comparativ cu 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 15,8%. 

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.