Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din 12 judeţe este interzisă vineri, în intervalul 10.00 - 20.00, din cauza caniculei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În condiţiile avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, respectiv Cod Galben şi Cod Portocaliu (val de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuat), astăzi, 04 august 2023, în intervalul orar 10.00 – 20.00, va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din judeţele: Arad, Bihor, Caraş Severin, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Timiş”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulaţia traficului greu, pe anumite sectoare de drumuri naţionale pe care s-au finalizat lucrările de reabilitare şi prevenirea deformaţiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii straturilor rutiere.

Va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizat mai mare de 7,5 tone cu următoarele excepţii:

- transporturilor de persoane;

- transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală sau vegetală;

- vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

- transporturi funerare;

- transporturi poştale;

- transporturi de echipamente de prim ajutor;

- transporturi pentru distribuire de carburanţi;

- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

- transporturi pentru tractări vehicule avariate;

- transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

- transporturi de apă îmbuteliată;

- transporturi produse provenite din exploatări agricole;

- transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Întreaga ţară este, vineri, sub cod galben de caniculă, temperaturile urmând să depăşească 37 de grade în mod frecvent. În Crişana şi Banat, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei este cod portocaliu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.