Co-fondatorul Uber Travis Kalanick a demisionat din consiliul de administraţie şi şi-a vândut toate acţiunile la compania de ride-sharing, pentru a se concentra pe înfiinţarea unor ”bucătării fantomă” pentru servicii de livrare a mâncării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kalanick,  care a contribuit la fondarea Uber în 2009 şi a deţinut la un moment dat controlul aproape complet asupra acesteia, a demisionat în 2017 din funcţia de director general, la presiunea investitorilor, în urma mai multor scandaluri.

El se va retrage din consiliul de administraţie al Uber la sfârşitul acestui an, a anunţat marţi compania.

Stilul belicos al lui Kalanick a transformat Uber în cea mai mare companie de servicii de transport din lume şi a revoluţionat industria taximetriei, reprezentând o provocare pentru reglementările în domeniul transporturilor.

”Foarte puţini antreprenori au construit ceva atât de profund cum a făcut Travis Kalanick cu Uber”, a afirmat directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, într-un comunicat, lăudând ”viziunea şi tenacitatea” acestuia.

Kalanick a fost acuzat însă pentru o serie de scandaluri şi plângeri legate de stilul său de conducere. Acestea au avut ca rezultat o revoltă a acţionarilor, care l-au înlăturat de la conducerea companiei.

Kalanick a afirmat într-un comunicat că Uber fiind acum o companie publică, a dorit să se concentreze pe proiectele sale actuale de afaceri şi filantropice.

În prezent, Kalanick lucrează la un startup cu obiectivul de a construi bucătării profesionale mari şi a le închiria pentru restaurante. ”Bucătăriile fantomă” vor pregăti mâncare pentru a fi livrată, fără costul angajării chelnerilor şi a spaţiilor pentru restaurante.

Compania, cunoscută sub numele de “CloudKitchens” a atras până în prezent fonduri în valoare de 400 de milioane de dolari de la investitori, potrivit Crunchbase.

Un purtător de cuvânt a declarat luni că Travis Kalanick şi-a vândut întreaga participaţie la Uber, în valoare de peste 3 miliarde de dolari, documentele finale urmând să fie depuse la autorităţile de reglementare joi, după Crăciun.

Acţiunile Uber au scăzut cu peste 30% după listarea la bursă din luna mai, investitorii devenind sceptici în privinţa modelului de afaceri al companiei şi a capacităţii acesteia de a deveni profitabilă.

Analiştii firmei Wedbush au salutat marţi plecarea lui Kalanick, afirmând că rămânerea lui în consiliul de administraţie ar fi reprezentat o distragere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.