Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că, din cauza caniculei, va impune restricţii de circulaţie în 4 şi 5 august, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pentru camioanele de peste 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează teritoriul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restricţiile de circulaţie sunt impuse ca urmare a avertizării de cod portocaliu de caniculă, potrivit căruia se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 şi 42 de grade, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Fac excepţie de la aceste restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.

Totodată, nu se supun restricţiilor autovehiculele destinate transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

CNAIR a mai anunţat joi că, din cauza caniculei, impune restricţii de circulaţie în 3 august, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pentru camioanele de peste 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează 15 judeţe din vestul ţării.

Tot joi, CNAIR menţionat că circulaţia rutieră va fi deviată în zona Pasajului Chiajna - Dragomireşti începând de vineri, deoarece vor fi executate lucrări în vederea construcţiei acestui pasaj. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.