Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început miercuri inspecţia tehnică la lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, cu o distanţă de 15 km, inspecţia urmând să fie finalizată joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de Inspecţie Tehnică a lucrărilor a fost formată în baza deciziei directorului general, a mai precizat CNAIR.

După finalizarea inspecţiei comisiei întrunite, CNAIR va prezenta concluziile acesteia cu privire la stadiul lucrărilor pe Autostrada Lugoj - Deva, Lot 2, km 27+620 - km 56+220.

Antreprenorul care se ocupă de executarea lucrărilor este reprezentat de asocierea dintre Salini Impregilo si Societa Edile Construzioni e Lavori.

Valoarea contractului pentru executarea acestor lucrări se ridică 562 milioane de lei fără TVA din care 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul României. 

Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a cerut la începutul lunii ianuarie ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, să îi prezinte în cel mai scurt timp măsurile pentru ca cei 16 km de autostradă din lotul doi al autostrăzii Lugoj-Deva să poată fi daţi în folosinţă.

Lotul de autostradă aflat în stadiul de ”muzeu” de la finalul anului trecut, nefiind încă deschis circulaţiei din cauza neprimirii vizei pentru recepţia terminării lucrărilor.

Potrivit CNAIR, refuzul acordării vizei a fost motivat de faptul că "dispoziţiile legale, aşa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată şi republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepţionarea parţială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.