Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că, împreună cu grupul RCS&RDS, a implementate soluţiile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor, prin SMS, pentru noile categorii de vehicule, pentru clienţii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, începând cu 12 aprilie, şoferii din România, deţinători de cartele SIM ai operatorului de telefonie pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule.

Rovinieta pentru un autoturism, pentru şapte zile, costă 2,62 euro, fără TVA, iar pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală mai mica sau egala de 3,5 tone costă 5,14 euro, fără TVA, tot pentru şapte zile.

Pentru ultima categorie menţionată, rovinieta valabilă o zi costă 3,46 euro, fără TVA.

Tarifele de utilizare si de trecere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, denumite roviniete, au rămas neschimbate pentru autoturisme şi autocare, dar au scăzut şi cu 38% pentru autovehiculele comerciale începând din ianuarie, potrivit noii grile publicate la începutul anului de CNAIR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.