Compania Naţională de Administrare a Infrastrcturii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că ofertantul desemnat câştigător pentru lotul 2 al centurii Capitalei, lung de 16 km, contract estimat la 750,8 milioane lei, fără TVA, este compania turcească Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ofertantul desemnat câştigător este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, având preţul de 750.849.942,12 Lei fără TVA, şi un punctaj total de 98,25 puncte, din care 60 puncte pentru componenta financiară şi 38,25 puncte pentru componenta tehnică”, se arată în comunicat.

În 4 mai, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului de proiectare şi de execuţie a lotului 1 al centurii Capitalei, care va avea o lungime de aproape 17 km. Ofertantul desemnat câştigător atunci a fost Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS din Turcia, cu preţul de 830,68 milioane lei, fără TVA.

În data de 26 aprilie, asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Artera Proiect a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al centurii Capitalei, contract estimat la 882,36 milioane lei, fără TVA.

”Oferta pentru ultimul lot al acestui proiect se află în faza finală de evaluare, urmând ca săptămâna viitoare să fie anununţat câstigătorul”, se arată în comunicat.

Cele trei loturi vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de km şi după ce vor fi finalizate vor face face legătura între autostrăzile A1 şi A2.

”În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan- European. Proiectarea fiecărui lot al acestui Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti, va dura 12 luni, iar execuţia 30 de luni, după atribuirea contractelor”, se arată în comunicat.

Acest proiect, similar soluţiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.