Compania Natională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, sâmbătă, că va monta începând de la jumătatea lunii iunie parapete din beton pe drumul naţional 1 (DN1), pe o porţiune de 5 kilometri între pasajul Băneasa şi pasajul Otopeni, zonă în care au loc frecvent accidente, măsura având ca scop împiedicarea şoferilor de a intra cu maşinile pe contrasens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 22 aprilie, CNADNR a semnat un acord-cadru de furnizare parapete din beton, în valoare de 51,8 milioane lei (11,6 milioane euro), fără TVA, cu asocierea Kamarom - Dunapref.

Acordul de 51,8 milioane lei face referire la furnizarea, transportul şi montarea parapetelor rigide prefabricate din beton utilizate pe sectoarele periculoase de drumuri naţionale.

După semnarea acordului cadru, compania de drumuri a demarat formalităţile pentru emiterea primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton.

"Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum naţional, şi anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura Bucureşti. Întregul contract este pentru 192 km de drumuri naţionale aflate în administrarea companiei", a precizat CNADNR.

Compania de stat  susţine că a început deja organizarea pentru începerea lucrărilor pregătitoare necesare instalării parapetelor.

Acestea separă sensurile de circulaţie pe sectoarele cu patru benzi şi îi împiedică pe şoferi să intre cu maşina pe contrasens, evitând în acest caz accidentele rutiere foarte grave, care au loc în cazul impacturilor frontale.

CNADNR a început să monteze parapete între sensurile de mers pe drumurile naţionale cu trafic intens după o tragedie survernită în septembrie 2014 pe DN1, la kilometrul 81, între Ploieşti şi Câmpina, când o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit un alt automobil, accidentul provocând şase decese.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.