Premierul Nicolae Ciucă a precizat, după anunţul referitor la soluţia de compensare a preţului carburanţilor, că aceste măsuri nu afectează bugetul de investiţii şi că Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele trei luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii”, a explicat premierul Ciucă.

Şeful Executivului a subliniat că Guvernul va păstra ţinta de 7% din Produsul Intern Brut pentru investiţii, respectiv 88 de miliarde de lei.

„Nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii, respectiv, 88 de miliarde de lei. În acelaşi timp, vom intensifica eforturile pentru a absorbi banii asiguraţi prin fondurile europene, atât prin Cadrul Multianual Financiar, cât şi prin PNRR”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.