Eugen Teodorovici nu are nici un interes să reglementeze pensiile speciale, pentru că nu vrea să-şi pună în cap Curtea de Conturi, militarii, magistraţii şi colegii parlamentari, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu. Asta după ce ministrul de Finanţe a anunţat la România TV că va propune un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv pensiile speciale. Florin Cîţu mai spune că sistemul de pensii din România este falimentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Cîţu nu are încredere că Eugen Teodorovici va reglementa situaţia pensiilor speciale.

”Nu ştiu cine mai crede ce spune Eugen Teodorovici de câţiva ani de zile. Ţin minte, când am spus că va introduce o taxă pe sistemul bancar, a spus că mint, când am spus că va distruge sistemul administrat privat de pensii, a spus că iarăşi mint şi apoi a venit cu OUG 114 şi aşa mai departe. Deci nu cred că cineva mai crede ceea ce spune Eugen Teodorovici”, spune senatorul liberal.

 

El precizează că ”în Parlament, Eugen Teodorovici a votat pentru pensii speciale la Curtea de Conturi şi alte câteva sectoare, anul trecut”.

”E distanţă foarte mare de la ceea ce spune Eugen Teodorovici şi ceea ce face Eugen Teodorovici. Eu nu am încredere că va veni cu aceste pachete. Doar a aruncat ceva acum, aşa cum face de fiecare dată (...). Nu cred că vom vedea vreo soluţie pentru pensiile speciale, pentru că nu are nici un interes, Eugen Teodorovici nu vrea să-şi pună în cap Curtea de Conturi, militarii, magistraţii, colegii parlamentari şi aşa mai departe”, consideră Cîţu.

 

Florin Cîţu spune că pensiile speciale - unele sunt indemnizaţii, unele sunt pensii de serviciu, au diferite denumiri - pot fi tăiate, la altele trebuie să schimbi legislaţia, dar că ne axăm foarte mult în discursul public acum pe pensii speciale, unde e o problemă, pentru că sunt două miliarde de euro anual, care se plătesc din pensii speciale, majoritatea pentru militari, dar problema sistemului de pensii este mult mai mare.

”Şi fără această lege a pensiilor astăzi, sistemul de pensii din România este falimentar. În 15-20 de ani, nu vor mai fi bani să se plătească pensiile (...). Singura soluţie pentru România este să reformăm din temelii sistemul, să îl trecem tot pe un sistem de contributivitate, unde să avem o mai mare parte administrată privat sau oamenii să aibă mai multe variante să investească singuri”, a conchis el..​​

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.