Premierul Florin Cîţu a anunţat că România nu va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii, întrucât nu are nimic de câştigat. ”Sunt total neplăcut surprins să văd acest memonandum semnat de fostul ministru”, a declarat premierul, precizând că va investiga ”cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, dacă România va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii şi a răspuns: ”Nu. Ştiţi foarte bine opinia mea. România nu are nimic de câştigat de pe urma participării la această bancă. Sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci”.

În plus, premierul s-a declarat ”neplăcut surprins” de faptul că Alexandru Nazare a semnat memorandumul pentru participarea României la această bancă.

”Sunt total neplăcut surprins să văd acest momonandum semnat de fostul ministru şi dat de avizare spre Guern. Nu ştiu cine l-a convins – şi ar trebui să facem o investigaţie în acest sens -  că e un lucru bun pentru România. Ieri am văzut memorandumul. Sunt total surprins neplăcut de acest eveniment, având în vedere opinia mea, a statului român”, a mai declarat Cîţu.

Întrebat dacă va trimite corpul de control la Ministerul de Finanţe, premierul a apreciat: ”Sunt mai multe lucruri la care ne uităm. Vom începe să ne uităm cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.