Florin Cîţu a precizat că în aprilie BNR estimează o rată inflaţiei de 11.2% cu o dobânda de politică monetară de doar 2.5%. Liderul PNL s-a întrebat cât trebuie să crească dobânda de politică monetară pentru ca rata inflaţiei să scadă până la de 2.5% cât este normal pentru o economie sănătoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Până în septembrie 2017 dobânda de politică monetară a fost real pozitivă (mai mare decât rata inflaţiei). Inflaţia a scăzut în fiecare an în această perioadă. După septembrie 2017 dobânda de politică monetară a devenit real negativă. In aprilie BNR estimează o rată inflaţiei de 11.2% cu o dobânda de politică monetară de doar 2.5%”, a scris Florin Cîţu, duminică pe Facebook. 
 
El a s-a întrebat cât rrebuie să crească dobânda de politică monerară pentru ca rata inflaţiei să scadă până la 2,5%.
 
„Cât trebuie să crească dobânda de politică monetară (presupunem că deficitul bugetar rămâne constant sau scade) pentru ca rata inflaţiei să scadă până la 2.5% cât este normal pentru o economie sănătoasă? P.S. 11.2% este cea mai mare rată a inflaţiei din august 2004 şi până astăzi”.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.