Premierul Florin Cîţu a afirmat că FMI are încredere în Guvern şi estimează o creştere economică semnificativă pentru ţara noastră, de 6% din PIB în 2021, ceea ce înseamnă că Executivul ia cele mai bune măsuri pentru economie iar acest lucru se vede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

Economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale, potrivit proiecţiilor actualizate ale Fondului Monetar Internaţional (FMI). În UE, doar Spania ar urma să înregistreze un ritm de creştere superior.

Prognoza privind evoluţia economiei româneşti a fost revizuită în urcare cu peste un punct procentual, de la o creştere de 4,6% estimată în toamnă, se arată în raportul FMI din aprilie legat de perspectivele economiei globale.

Conform noilor proiecţii, România va consemna al doilea cel mai rapid ritm de creştere din Uniunea Europeană în acest an, după Spania (+6,4%).

Pentru România, FMI estimează o creştere economică de 4,8% în 2022. Instituţia financiară internaţională preconizează o rată a şomajului de 4,9% în România în 2021 şi 2022, în scădere uşoară de la o rată de 5% estimată pentru 2020. Deficitul de cont curent este aşteptat să se reducă de la 5,1% din PIB la 5% din PIB în acest an şi la 4,7% din PIB în 2022, conform Profit.ro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.