Premierul Florin Cîţu a declarat, după ce a participat marţi, în sistem online, la reuniunea plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că a transmis reprezentanţilor mediului de afaceri că „Guvernul va menţine stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulţi ani în România şi va creşte anual resursele bugetare alocate investiţiilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Prioritatea mea, ca prim-ministru, şi a Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiţii până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare. România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naţionale, respectiv cel puţin 60 de miliarde de lei anual. Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă şi să implementeze proiectele de investiţii. Am discutat aceste lucruri cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul şi implicarea oamenilor de afaceri şi să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem” a afirmat marţi Florin Cîţu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Executivului. 
 
Premierul a mai spus că este un susţinător al mediului de afaceri şi urmează să rezolve lucrurile care au fost stricate de fostele guvernări.
 
„Am transmis un mesaj clar şi ferm: Guvernul va menţine stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulţi ani în România şi va creşte anual resursele bugetare alocate investiţiilor.  Sunt un susţinător al mediului de afaceri am transmis că rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări. Am spus că  nu vom umbla la taxe, şi asta este cea mai buna decizie. Iar planul de investiţii este pe termen lung: până  în 2028. De asemenea, la nivelul Guvernului avem în vedere măsuri care să ducă la extinderea capacităţii de producţie şi la eliminarea blocajelor legislative în implementarea proiectelor de investiţii. Pregătim modificarea legislaţiei achiziţiilor publice, simplificarea legislaţiei privind insolvenţa şi implementarea proiectului e-facturare, pentru eficientizarea sistemului economic şi a productivităţii. Guvernul va lucra împreună cu specialiştii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României pentru pregătirea, implementarea şi monitorizarea acestor proiecte”, a adăugat Cîţu. 
 
Totodată, şeful Executivului a mai precizat că „reprezentanţii CDR vor face parte în calitate de consultanţi din comitetele interministeriale care vor monitoriza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Cadrul financiar multianual 2021-2027”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.