Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Comisia Europeană a aprobat creşterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde, iar premierul Ludovic Orban a completat precizând că aproape jumătate dintre bănci au cerut creşterea plafonului şi a solicitat grăbirea procedurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Comisia Europeană a aprobat creşterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde. În continuare cererile sunt mari”, a declarat Florin Cîţu. 
 
Premierul Orban a solicitat şi grăbirea procedurilor. 
 
“Am înţeles că aproape jumătate dintre bănci au cerut creşterea plafonului. Aici eventual putem susţine Fondul de Garantare şi puteţi detaşa de la Fondul de Contragarantare sau din ANAF oameni cu expertiză astfel încât să grăbim procedurile”, a explicat premierul. 
 
Cîţu a intervenit şi a precizat că cei de la Fondul de Garantare lucrează la automatizarea procedurii. 
 
“Am avut o discuţie cu Fondul de Garantare. Ei lucrează la automatizarea procedurii care cred că e mult mai simplă şi este o soluţie pe termen lung, dar pe termen scurt vom vedea cum putem să ajutăm cu personal din alte instituţii”, a explicat ministrul Finanţelor. 
 
Orban a mai transmis că trebuie tratate cu celeritate toate solicitările de credit care au fost aprobate de bănci şi trebuie soluţionate cât mai rapid, iar Florin Cîţu a menţionat că au fost discuţii cu sistemul bancar, care a avut deja soluţiile de automatizare şi s-ar putea prelua de acolo o soluţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.