Florin Cîţu a precizat că Banca Naţională a României va da, marţi, „testul independenţei de politic”, deoarece va anunţa decizia sa în ceea ce priveşte dobânda de politică monetară. „Dacă BNR prezintă un scenariu în care inflaţia continuă să crească peste nivelul estimat anterior, atunci BNR nu şi-a făcut treaba. Altfel spus, trebuie să crească dobânzile rapid până la cel puţin 11%, atât cât este estiamat CORE2”, a mai spus fostul prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„BNR dă mâine testul independenţei de politic! Singura instituţie din România care are ca obiectiv fundamental stabilitatea preţurilor este BNR. În acelaşi timp este singura instituţie care are şi instrumentele să stabilizeze preţurile acum. Preţuri stabile înseamnă o rată a inflaţiei în jur de 2% pe an. Acum rata inflaţiei este 16% şi chiar BNR estimează că o să mai crească. BNR anunţă mâine decizia sa în ceea ce priveşte dobânda de politică monetară. Lucrurile sunt simple: dacă BNR prezintă un scenariu în care inflaţia continuă să crească peste nivelul estimat anterior, atunci BNR nu şi-a făcut treaba. Altfel spus, trebuie să crească dobânzile rapid până la cel puţin 11%, atât cât este estiamat CORE2”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.
 
Fostul premier a adăugat că marţi este o zi crucială pentru bunăstarea românilor.
 
„Mâine este o zi crucială pentru bunăstarea românilor. BNR a aşteptat, foarte mult şi degeaba, responsabilitate din partea MF-PSD. MF-PSD nu o să scadă deficitul bugetar. BNR trebuie să se gândească la români şi să facă totul că rata inflaţiei să scadă acum. Românii sărăcesc în fieacare zi din cauza inflaţiei psd-iste. Dacă iar împinge vârful inflaţiei în viitor, atunci BNR îi abandonează pe români şi nu vrea să supere politicul. Sper ca BNR să nu uite că, atât mandatul său, cât şi cel al politicienilor, este dat de români. Iar rata inflaţiei mare, inflaţie psd-istă, îi afecateaza pe toţi românii şi cel mai mult pe cei săraci. Trece BNR testul de mâine?”, a completat Cîţu. 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.