Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica, este pregătită pentru intrarea în reorganizare, a anunţat joi CITR, administratorul judiciar, care subliniază că în acest moment compania se află într-o situaţie stabilă, de breakeven, în urma derulării unui proces de restructurare, inclusiv a personalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Societatea, aflată în prezent în perioada de observaţie în portofoliul CITR, a intrat în insolvenţă ca urmare a acumulării de datorii către furnizorii acesteia. 

”În acest context, strategia de reorganizare a Hidroserv SA avută în vedere de CITR presupune valorificarea activelor excedentare care nu contribuie la activitatea curentă, continuarea activităţii de mentenanţă în urma încheierii unui nou acord cadru cu Hidroelectrica şi participarea la proiecte viitoare de investiţii pentru modernizarea hidroagregatelor, iniţiate de sus-menţionata companie”, arată CITR într-un comunicat.

Reprezentanţii administratorului judiciar spun că societatea are capacitatea de a genera o activitate profitabilă, cu condiţia ca planificarea şi volumul lucrărilor să fie programate echilibrat, astfel încât să asigure acoperirea personalului cu lucrări pe întreaga perioadă a anului.

”Suntem pregătiţi pentru depunerea unui plan de reorganizare al Hidroserv până la finalul anului, iar capacitatea operaţională a societăţii, personalul supra-calificat şi încheierea unui nou acord cadru vor crea premisele necesare restructurării societăţii. În perioada următoare vor începe negocierile cu Hidroelectrica pentru încheierea unui nou acord cadru care să prevadă prestarea serviciilor de mentenanţă de către Hidroserv şi care este imperios necesar pentru succesul redresării companiei”, subliniază Adrian Lotrean, senior partner CITR.

Compania deţine baza materială şi dotările necesare pentru asigurarea serviciilor de mentenanţă şi capacitatea operaţională de a derula lucrări de investiţii şi modernizări a hidroagregatelor, numai în 2018 executând două lucrări importante de modernizare la centrala de la Bereşti, judeţul Bacău, şi la cea de la Călimăneşti, judeţul Vâlcea.

Redresarea Hidroserv este importantă pentru Sistemul Energetic Naţional (SEN), apariţia unor avarii ale echipamentelor putând antrena pierderi semnificative şi cu impact pentru sectorul energetic. Un nou acord cadru, pentru o perioadă de încă patru ani, va permite şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale salariaţilor companiei, ceea ce va contribui la păstrarea în companie a unui personal competent şi calificat pentru astfel de lucrări strategice.

Hidroserv SA este singura companie din industrie calificată să sigure servicii de mentenanţă pentru activele companiei Hidroelectrica. Societatea a fost înfiinţată în 2013 ca urmare a unui proces de fuziune prin contopire a opt filiale ale societăţii: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş şi Slatina, cu scopul de a asigura servicii de mentenanţă şi modernizare pentru Hidroelectrica SA, a cărei filială este.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.