CITR, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul Bucureşti administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidări, ca urmare a cererii creditorilor de deschidere a insolvenţei. Casa de insolvenţă vrea ca în 3-6 luni de zile să determine viabilitatea economică a companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CITR, liderul pieţei de restructurare şi insolvenţă din România, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul Bucureşti administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidări, ca urmare a cererii creditorilor de deschidere a insolvenţei”, anunţă CITR.

Compania Municipală Consolidări a fost înfiinţată în urmă cu 3 ani în vederea executării lucrărilor de intervenţie la imobile încadrate în clasa I de risc seismic şi care reprezintă un pericol public, precum şi la clădiri istorice. Dificultatea financiară a companiei a venit odată cu dezechilibrul dintre veniturile şi cheltuielile sale, şi prin urmare creditorii au cerut insolvenţa acesteia. 

”Ne propunem ca în 3-6 luni de zile să putem determina viabilitatea economică a Companiei Municipale Consolidări şi modul în care aceasta îşi poate continua activitatea. Strategia gândită de echipa CITR va ţine cont atât de interesul public, cât şi de nevoia creditorilor de a-şi recupera sumele restante”, a declarat Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group şi senior partner, CITR.

 În viziunea CITR, restructurarea companiilor de stat şi a celor din administraţia publică locală nu depinde doar de soluţiile legale disponibile, ci şi de viziunea managementului şi angajamentul stakeholderilor implicaţi.

”Este nevoie de o acţiune rapidă care să transforme aceste companii în jucători valoroşi în economie”, declară Andra Buţiu, chief operating officer CITR şi manager al proiectului de restructurare al Romaero. 

Termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalului Bucureşti. 

”Pandemia a creat contextul pentru încurajarea restructurării companiilor de stat şi a celor care aparţin de administraţia publică locală. În prezent există aproximativ 750 de companii de stat în diferite stadii ale insolvenţei, acestea reprezentând resurse blocate ale economiei româneşti, arată datele prezentate în dezbaterile CONFIDEX organizate de Impetum Group”, arată CITR.

Conform unei analize CITR, din cele 22 de companii municipale din Bucureşti, 14 au fost neperformante şi au acumulat anul trecut pierderi însumate de 200 de mil. lei. Până în acest moment, din totalul de 22 de companii, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis lichidarea şi dizolvarea a 5 companii, iar alte 4 au intrat în insolvenţă la cererea creditorilor. Asigurarea continuităţii serviciilor are nevoie de o abordare unitară care să asigure tranziţia activităţii către alte divizii din administraţia locală sau restructurarea companiilor şi organizarea acestora pe baza unor principii economice sănătoase. 

Soluţiile la care pot apela companiile în zona de restructurare sunt: OG6 pentru reorganizarea datoriilor bugetare, concordatul preventiv şi chiar insolvenţa. În plus, anul acesta cadrul legislativ va fi completat de transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Europene 2019/1023, care îşi propune să prevină ieşirea din economie a companiilor viabile şi să creeze o cultură a prevenţiei în business.

CITR este liderul pieţei de insolvenţă din România încă din 2008. Cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa insolvenţei şi aproape 1.000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro şi distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile româneşti de impact.

CITR este o companie Impetum Group, grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viaţa unei companii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.