Circulaţia feroviară pe ruta Petroşani - Simeria rămâne în continuare închisă în zona staţiilor Baniţa - Merişor, după ce un tren privat de marfă cu 16 vagoane a deraiat, iar două persoane au murit, calea ferată fiind avariată, astfel că două trenuri vor fi deviate duminică pe o rută ocolitoare, în timp ce pentru alte cinci trenuri călătorii vor fi transbordaţi cu mijloace auto, a anunţat duminică dimineaţă Compania Naţională de Căi Ferate CFR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul feroviar de lângă Petroşani, în urma căruia cei doi mecanici de locomotivă au murit, s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului de marfă, care a deraiat între staţiile Baniţa şi Merişor. 

O comisie mixtă Procuratură/Agenţia de Investigare Feroviară (AGIFER) anchetează accidentul.

"Din datele centralizate până la această oră (10:00 - n.r.) rezultă ca infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de aproximativ 200 metri. După finalizarea anchetei se vor retrage ultimele două vagoane, rămase pe şină, în staţia Petroşani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenţie", informează un comunicat al CFR.

Potrivit datelor actualizate, la ora 11.30, cele două vagoane rămase pe şină au fost retrase în staţia Baniţa.

"În acest moment se intervine cu o drezină pantograf pentru demontarea firului de contact, astfel încât să se permită accesul şi fixarea pe sol a trenurilor-macara", a anunţat CFR.

Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acţiona cu trei trenuri-macara, două de 250 tone şi unul de 125 tone, precum şi cu un tren cu vinciuri.

"CFR SA asigură continuitate în traficul feroviar pe zona respectivă, prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto - microbuze şi autobuze - între staţiile Petroşani şi Pui (şi retur), călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute", menţionează oficialii companiei.

De asemeanea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad traficul este redirecţionat pe relaţia Filiaşi - Orşova - Timişoara - Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroşani, cu transbordare auto Petroşani - Pui, călătorii fiind apoi preluaţi de alte trenuri care au traseu comun.

În cursul zilei de duminică, se va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din cinci trenuri: IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024, iar trenurile IR 1821 şi IR 1822 vor circula pe rută deviată, prin Orşova.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului feroviar care a avut loc lângă Petroşani şi în urma căruia două persoane, mecanici de locomotivă, şi-au pierdut viaţa.

Unele vagoane deraiate au căzut într-o râpă de aproximativ zece metri, traficul feroviar în zonă fiind blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.