Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere, joi la Palatul Victoria, cu directorul general al International Finance Corporation (IFC), Makhtar Diop. Temele abordate au vizat contribuţia activă a României la dezvoltarea lanţurilor valorice regionale şi globale, cu expertiza şi sprijinul instrumentelor financiare inovatoare promovate de IFC pentru o dezvoltare sustenabilă. În acest sens, a fost discutată promovarea investiţiilor private în infrastructură, în special prin parteneriate public-private, formularea unui plan de acţiune pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene offshore la Marea Neagră, precum şi susţinerea Strategiei de economie circulară a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „A fost o discuţie constructivă despre priorităţile viitoare şi importanţa unei tranziţii ecologice de succes. Doresc să continuăm dialogul şi să construim cooperarea noastră pentru a ne asigura că România îşi dezvoltă capacităţile de energie regenerabilă şi stocarea acestora” a declarat Marcel Ciolacu, conform comunicatului de presă al Executivului.

Directorul general al IFC, Makhtar Diop, a subliniat, la rândul său, că există oportunităţi noi de dezvoltare, îndeosebi prin parteneriate public-private, mai ales în domeniul infrastructurii. Totodată, a asigurat sprijinul IFC de a se implica în sprijinul  companiilor româneşti, esenţiale pentru creşterea economică a României şi pentru integrarea lor în lanţurile valorice regionale şi globale.

„În ultimii 30 de ani, IFC şi România au dezvoltat un parteneriat solid. Acest lucru ne-a permis să iniţiem mai multe proiecte atât în privatizări, parteneriate public-private care au generat servicii mai bune, dar şi primele instrumente financiare inovatoare”, a declarat reprezentantul IFC.

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie de dezvoltare globală axată pe sectorul privat pe pieţele emergente. IFC activează în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2023, IFC a angajat o sumă record de 43,7 miliarde de dolari companiilor private şi instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.