Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a avut o întâlnire, luni, cu ministrul Economiei din Azerbaidjan Mikayil Jabbarov, în care au discutat despre proiectele privind colaborarea în domeniul energetic, cât şi despre deschiderea unei rute directe de zbor Baku-Bucureşti precum şi a unei legături de feribot între cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Azerbaidjan este primul partener economic al României în Caucazul de Sud. Noile proiecte de energie vor conduce colaborarea noastră la un nivel superior.  Aceasta este principala concluzie a întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov. În programul de guvernare pregătim deja scheme de ajutor pentru a facilita investiţiile companiilor în sectorul îngrăşămintelor şi cel al materialelor de construcţii, domenii în care firmele azere au o expertiză recunoscută pe plan internaţional”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că au fost discuţii cu partea azeră şi despre deschiderea unei rute directe de zbor Baku-Bucureşti şi a unei legături de feribot între cele două ţări.
 
„La rândul său, partea azeră încurajează investitorii români să demareze proiecte în Azerbaidjan mai ales în industria farmaceutică şi în sectorul agricol. În final, am insistat ca, pe lângă proiectele majore din energie, îngrăşăminte şi construcţii, să fie avută în vedere deschiderea unei rute directe de zbor Baku-Bucureşti, dar şi a unei legături de feribot între cele două ţări”, a completat Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.