Digi Communications N.V, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a reuşit să obţină de la investitori 956,74 milioane lei (210 milioane euro) pentru 23,9 milioane din acţiunile sale de clasă B, în cadrul Ofertei Publice Iniţiale (IPO) desfăşurate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), valoarea companiei fiind estimată la peste 820 milioane euro, potrivit calculelor făcute de News.ro pe baza datelor publicate joi de către companie. Aceasta reprezintă cea mai mare listare a unei companii private pe BVB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, recordul era deţinut de MedLife, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din România, care a reuşit anul trecut să strângă din piaţă 230 milioane lei (50,9 milioane euro) de la investitori.

Digi Communications NV este o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce deţine cea mai mare reţea de cablu TV din România şi a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil. Compania a anunţat, la mijlocul lunii aprilie, că va lansa o ofertă publică iniţială pe BVB.

Preţul stabilit, la finalul ofertei, a fost de 40 de lei per acţiune oferită. Acţiunile oferite au reprezentat 25,6% din numărul total.

”Un număr de 23.918.519 acţiuni oferite au fost oferite în ofertă, reprezentând 25,6% din numărul total de acţiuni emise de societate, cu excepţia acţiunilor proprii deţinute, fiind prezumată exercitarea opţiunii de supra-alocare de 10%, imediat după admitere”, se arată în comunicat.

Tranzacţionarea acţiunilor de clasă B va începe pe BVB în 16 mai 2017. Compania estimase iniţial că va obţine până la 1,218 miliarde lei din listare, în contextul în care ar fi fost vândute până la 21,744 milioane de acţiuni la un preţ de ofertă estimat între 38 lei şi 56 lei per acţiune.

Mai mulţi economişti consideră că această listare va ajuta România să se apropie mai rapid de statutul de piaţă emergentă.

Oferta de retail garantată Digi (RCS&RDS), pentru persoane fizice, ce cuprindea 534.000 de acţiuni şi care a fost lansată vineri 28 aprilie, a fost cumpărată integral în doar o oră şi jumătate.

Listarea Digi a fost intermediată de către Citigroup şi Deutsche Bank, în calitate de coordonatori globali comuni, împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD-Groupe Société Générale, Société Générale, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, în calitate de deţinători comuni ai registrului de subscrieri.

Înainte de listare, compania a prezentat în premieră şi datele financiare pe 2016. Astfel, în 2016, operaţiunile Digi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operaţiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.