Peste 85% din cei care au cumpărat vacanţe la Târgul de Turism au preferat sejururi pentru la vară în destinaţii precum Antalya, Creta, Corfu sau Tenerife şi doar 15% au achiziţionat pachete pentru Crăciun şi Revelion. Românii au cheltuit la târg, în medie, 430 de euro de persoană, potrivit Christian Tour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de turism Christian Tour a vândut peste 6.500 de vacanţe la Târgul de turism care a avut loc între 17 şi 20 noiembrie, de aproape patru ori mai mult decât la ediţia din toamna anului 2015.

Potrivit agenţiei de turism, majoritatea celor care au cumpărat un pachet turistic de la agenţie la acest târg au ales vacanţele de vară (sejururi la mare sau circuite), fiind stimulaţi de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de Early Booking, la care s-au adăugat şi ofertele speciale de Black Friday.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Turiştii au cheltuit, în medie, 430 euro de persoană, mai mult decât media generală anuală, pentru că şi-au rezervat atât sejururi exotice de iarnă, mai scumpe decât alte pachete din timpul anului, cât şi cele de vară.

Cele mai solicitate destinaţii pentru 2017 sunt Antalya, insulele Creta, Corfu sau Thassos, dar şi destinaţiile din Spania, precum Tenerife şi Mallorca, potrivit Christian Tour.

"Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanţă, pentru un singur sejur pe an, vara, în vacanţa copiilor. Dacă totuşi călătoresc de Crăciun sau de Revelion şi nu aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în familie, cei mai mulţi preferă destinaţiile din România şi aleg, de obicei, să rezerve o vilă întreagă pentru familie sau prieteni", a declarat Marius Pandel, directorul general al Christian Tour.

De asemenea, cele mai căutate circuite de către turişti au fost Portugalia, Irlanda-Ţara Galilor sau Elveţia-Bavaria.

"La mare căutare au fost şi vacanţele exotice şi, spre surprinderea noastră, a fost rezervat un număr considerabil de pachete pentru Dubai, Republica Dominicană şi Mexic, pentru prima parte a anului 2017”, a mai spus Marius Pandel.

Christian Tour, cea mai mare agenţie de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Compania deţine 31 de agenţii proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia şi Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.