China va accelera emisiunile şi utilizarea de obligaţiuni guvernamentale, pentru a stimula economia, a informat duminică agenţia de presă de stat Xinhua, citând un interviu cu noul ministru de Finanţe Lan Foan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Finanţe va promova în mod constant soluţionarea riscului datoriei guvernamentale locale şi va spori eforturile pentru a valorifica mai bine rolul obligaţiunilor speciale pentru a stimula economia, a spus Lan Foan.

Ministerul Finanţelor va continua să implementeze o politică fiscală proactivă, să se concentreze pe îmbunătăţirea eficienţei şi să joace mai bine eficacitatea politicii fiscale, a mai spus Lan, care a remarcat, de asemenea, ”situaţia complexă internă şi internaţională”.

Unele cote pentru emisiuni de obigaţiuni ale administraţiei publice locale pentru 2024 au fost emise în avans, pentru a asigura în mod rezonabil nevoile locale de finanţare, a spus el.

Lan, un tehnocrat în vârstă de 61 de ani, cu puţină experienţă în guvernul central, a fost numit luna trecută ministru de Finanţe, potrivit presei de stat, într-un moment în care guvernul intensifică stimulentele fiscale pentru a relansa a doua cea mai mare economie a lumii.

El i-a succedat lui Liu Kun, care ocupase funcţia din 2018. Anterior, Lan era şef de partid al provinciei de nord Shanxi.

Numirea sa intervine în timp ce guvernul central recurge la un manual bine folosit, care se bazează în mare măsură pe datorii şi pe cheltuielile statului, dar despre care analiştii au spus că nu are nevoie de o reformă mai profundă.

Cel mai important organism parlamentar a aprobat luna trecută emiterea unor obligaţiuni suverane de 1.000 de miliarde de yuani (137 miliarde de dolari) în trimestrul patru, pentru a finanţa reconstrucţia zonelor afectate de inundaţii, a informat presa de stat.

Economia a crescut mai repede decât estimările analiştilor în trimestrul al treilea, îmbunătăţind şansele ca guvernul să îşi atingă obiectivul de creştere pe tot parcursul anului, de aproximativ 5%.

Dar factorii negativi persistă, pe măsură ce criza imobiliară se adânceşte, iar firmele private sunt reticente să cheltuiască, pe fondul încrederii slabe.

Partidul Comunist, aflat la guvernare, va intensifica controlul asupra industriei financiare de 61 de mii de miliarde de dolari din China şi va consolida eforturile de reducere a riscului datoriei locale, a informat presa de stat, citând o reuniune de politică financiară care are loc de două ori pe deceniu, organizată între 30 şi 31 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.