China nu a instituit nicio lege sau reglementare care să interzică angajaţilor guvernamentali să folosească sau să cumpere telefoane străine, a anunţat miercuri Ministerul chinez de Externe, referindu-se la informaţiile din presă conform cărora angajaţilor guvernamentali li s-a interzis să folosească iPhone-urile Apple, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”China nu a emis legi, reglementări sau documente de politică care să interzică achiziţionarea şi utilizarea telefoanelor mobile de la mărci străine precum Apple”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, la o conferinţă de presă regulată la Beijing.

Acţiunile Apple au scăzut cu până la 4% săptămâna trecută, după ce The Wall Street Journal a relatat, citând surse, că angajaţilor agenţiilor guvernamentale centrale li s-a interzis să folosească iPhone-urile la serviciu şi chiar să aducă smartphone-urile în birourile guvernamentale.

Bloomberg a scris că China intenţionează să extindă interdicţia la agenţiile susţinute de guvern şi la întreprinderile de stat.

The Wall Street Journal a relatat că instrucţiunile au fost date verbal sau în grupuri de chat, dar că nu au existat îndrumări oficiale în acest sens.

Ministerul de Externe a negat în mod specific existenţa oricărei politici oficiale care interzice utilizarea telefonului străin, dar nu a abordat îndrumările informale despre care a scris publicaţia americană.

Răspunsul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe chinez s-a referit, de asemenea, ”incidente de securitate” nespecificate legate de iPhone-uri.

”Într-adevăr, am observat recent că mass-media a scrus despre incidente de securitate legate de telefoanele mobile Apple. Guvernul chinez acordă o mare importanţă securităţii informaţiilor şi reţelei”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.