Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat pentru News.ro că anul 2021 a fost mai bun decât 2020 şi este sigur că anul 2022 va fi şi mai bun decât cel pe care îl lăsăm în urmă. Ministrul îşi doreşte să vădă că ministerul pe care îl coordonează este perfect funcţional şi că nu mai există proiecte care să fie implementate la 12 luni după iniţierea lor. Cadariu afirmă că ”solidaritate” este cuvântul care descrie poate cel mai bine starea de spirit pe care a întâlnit-o pe întreg teritoriul României, în acest al doilea an pandemic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reporter: Ce cuvânt ar descrie cel mai bine anul 2021?

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Solidaritate. Este cuvântul care descrie poate cel mai bine starea de spirit pe care am întâlnit-o pe întreg teritoriul României, în acest al doilea an pandemic, chiar dacă nu l-am auzit rostit atât de des.

Reporter: Profesional, care a fost cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat anul acesta?

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: A fost un final de an încărcat, dar faptul că am putut să mă ţin de cuvânt faţă de toţi care şi-au pus încrederea în mine cred că reprezintă cea mai mare reuşită. Am deblocat plăţile pentru măsura HoReCa şi am reluat cea mai sănătoasă măsură pentru promovarea şi susţinerea turismului românesc - voucherele de vacanţă. Totodată, asigurarea prin bugetul pe 2022 a plăţilor măsurilor 1 şi 2 contribuie la reuşitele profesionale pe care le pun în contul anului 2021.

Reporter: Şi 2020, şi 2021, au fost ani sub semnul pandemiei. Ce îi diferenţiază? Pe care îl consideraţi, totuşi, „mai bun”?

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Dacă în 2020 întreaga lume nu ştia ce se întâmplă şi cum putem diminua impactul nefast al pandemiei, anul 2021 pot spune că a fost un an al speranţei şi al noilor descoperiri. Anul 2021 a fost mai bun decât 2020, cum sunt sigur că anul 2022 va fi şi mai bun decât cel pe care îl lăsăm în urmă. Contează, însă, şi ce învăţăm din aceşti ultimi ani şi ce excepţii păstrăm ca regulă în societate.

Reporter: Care au fost cele mai slabe puncte ale anului?

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Aş spune predictibilitatea, care a lipsit de multe ori şi care a adus pierderi resimţite atât la nivel personal, cât şi la nivelul întregii societăţi.

Reporter: Ce am avut de învăţat de la 2021?

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Sper că toţi am învăţat că nu există nu se poate, ci doar reticenţe la schimbare. Avem sisteme interconectate care acum ajută la economia timpului fiecărui cetăţean. Cred că anul 2021 ne-a învăţat şi să prioritizăm mai bine şi să dialogăm mai des cu partenerii sociali.

Reporter: Cum credeţi că va fi 2022? Ce proiecte aveţi? Ce aşteptări aveţi de la anul care vine? Cum vi-l doriţi?

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: Îmi doresc să văd o Românie fără pandemie şi să văd care sunt lecţiile pe care le-am învăţat, dar şi pe care le vom aplica de acum înainte. Îmi doresc să văd că ministerul pe care îl coordonez este perfect funcţional şi că nu mai avem proiecte care să fie implementate la 12 luni după iniţierea lor. Vreau să văd proiectele privind turismul balnear şi rural operaţionale. Reuşita acestor programe va depinde de fiecare om implicat în realizarea acestora şi sper ca responsabilitatea rezultatului să cântărească greu în eficientizarea tuturor demersurilor.

Reporter: Cine credeţi ca ar fi „Omul anului” în România? Poate fi şi un personaj colectiv.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: De la medici la profesori şi antreprenori, cred că Omul anului a fost fiecare român care a contribuit la diminuarea efectelor pandemice.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.