Compania de stat CFR SA a anunţat, miercuri, că a desemnat câştigătoare oferta depusă de asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri – Makiol Inşaat Sanayi Turizm pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa, aflată pe secţiunea Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, contractul fiind estimat la 2,85 miliarde de lei (600 milioane de euro), fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul de achiziţie publică urmează a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii, potrivit CFR SA.

Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa, în lungime totală de 28,2 km, este asigurată de Comisia Europeană (CE) prin mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

”Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători”, se arată în comunicat.

Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară, inclusiv terasamente, linii, consolidări de poduri şi podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.