Compania Naţională de Căi Ferate CFR a anunţat marţi că a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic necesar modernizării liniei de cale ferată Pojorâta - Suceava (subsecţiunea 3 a tronsonului Apahida - Suceava), pentru viteza maximă de circulaţie de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă, valoarea contractului fiind de 42,74 milioane lei din fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR a lansat licitaţia deschisă pentru realizarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic necesar modernizării liniei de cale ferată Pojorâta - Suceava (subsecţiunea 3 a tronsonului Apahida - Suceava), pentru viteza maximă de circulaţie de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe subsecţiunea 3 Pojorâta - Suceava, în lungime de aproximativ 85 km, au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, al impactului asupra mediului.şi al schimbărilor climatice", a anunţat compania.

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Pojorâta şi Suceava, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală şi Nord-Estică a ţării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătăţirea competitivităţii economice a României şi asigurarea condiţiilor necesare pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate pe reţeaua TEN-T.

"De asemenea, contractul prevede şi atingerea unor importante obiective specifice, printre care menţionăm: creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecţiunea analizată şi pe întreaga secţiune Apahida - Suceava; îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerinţele europene. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic vor respecta legile, reglementările, directivele, standardele, instrucţiile specifice şi metodele în vigoare, cu respectarea conformităţii standardelor impuse pentru Coridoarele TEN-T şi asigurarea specificaţiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României", arată compania.

Valoarea estimată a contractului este de 42.740.987 lei, sursa de finanţare fiind asigurată în procent de 85%, din fonduri europene nerambursabile şi 15% fonduri naţionale. Durata contractului este de 23 de luni.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice (SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.