Directorul general al NBCUniversal, Jeff Shell, şi-a dat demisia, după ce a recunoscut că a avut ”o relaţie nepotrivită” cu o femeie din companie, potrivit unui anunţ al companiei-mamă, Comcast, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (duminică) este ultima mea zi ca CEO al NBCUniversal. Am avut o relaţie nepotrivită cu o femeie din companie, ceea ce regret profund. Îmi pare cu adevărat rău că mi-am dezamăgit colegii de la Comcast şi NBCUniversal, ei sunt cei mai talentaţi oameni din domeniu şi oportunitatea de a lucra cu ei în ultimii 19 ani a fost un privilegiu”, a spus Shell într-un comunicat.

Comcast a angajat un consilier extern pentru a începe o investigaţie în urma unei plângeri. Plângerea a fost depusă de femeia cu care Shell a spus că a avut ”o relaţie nepotrivită”, potrivit unor persoane familiare cu problema.

Aceştia au refuzat să fie numiţi din cauza naturii sensibile a situaţiei.

Un e-mail al companiei a spus că echipa lui Shell va raporta preşedintelui Comcast, Mike Cavanagh.

Compania nu a intervievat sau căutat un succesor şi nu are de gând să facă acest lucru imediat, a spus o persoană apropiată subiectului.

Shell, precum şi alţi lideri de la NBCUniversal, raportează deja lui Cavanagh de ceva timp şi el cunoaşte bine compania, a spus persoana.

”Suntem dezamăgiţi să vă împărtăşim această veste. Am construit această companie pe o cultură a integrităţii. Nimic nu este mai important decât felul în care ne tratăm unii pe alţii. Ar trebui să te bazezi pe liderii tăi pentru a crea un loc de muncă sigur şi respectuos. Când principiile şi politicile noastre sunt încălcate, vom interveni întotdeauna rapid pentru a lua măsurile corespunzătoare, aşa cum am procedat aici”, au spus Cavanagh şi CEO-ul Comcast, Brian Roberts, într-o declaraţie separată, duminică.

De asemenea, Roberts se va implica mai mult în afacerea NBCUniversal alături de Cavanagh, a spus persoana.

Shell, care este căsătorit, a preluat funcţia de CEO al NBCUniversal în ianuarie 2020. El a supravegheat parcurile tematice ale companiei, serviciul său de streaming Peacock, operaţiunile de producţie sportivă, grupul de posturi de televiziune şi reţelele de televiziune de divertisment şi ştiri precum NBC News.

O mare parte din mandatul său de CEO a fost modelat de pandemia de Covid, care a forţat SUA şi o mare parte din lume să se închidă. În acea perioadă, parcurile tematice şi cinematografele au fost închise, iar industria divertismentului a fost răsturnată, pe măsură ce producţia de filme şi televiziune s-a oprit.

Shell, care i-a succedat lui Steve Burke, a inaugurat lansarea Peacock la mijlocul anului 2020, răspunsul NBCUniversal la războaiele de streaming.

În timp ce Peacock a fost formulat sub Burke, serviciul de streaming a crescut şi a adăugat mai mulţi abonaţi şi conţinut cu Shell la cârmă.

Pierderile Peacock au afectat afacerile generale ale NBCUniversal. În timpul ultimei conferinţe a companiei privind veniturile, Cavanagh a spus că pierderile Peacock din 2022 au fost în conformitate cu perspectiva sa anterioară, de 2,5 miliarde de dolari.

Comcast a spus că se aşteaptă ca pierderile lui Peacock să fie de până la aproximativ 3 miliarde de dolari în 2023.

Comcast urmează să raporteze câştigurile joi.

Acţiunile Comcast au crescut cu aproximativ 8% în acest an.

La doar câteva luni după ce a preluat postul de CEO, Shell a remodelat afacerea NBCUniversal şi a spart fiefurile din segmentul TV, cu scopul de a colabora mai strâns împreună cu streaming-ul şi televiziunea tradiţională.

Ca parte a restructurării, au avut loc disponibilizări care se aşteptau să afecteze mai puţin de 10% din cei 35.000 de angajaţi cu normă întreagă de atunci.

S-au făcut reduceri în toate segmentele de afaceri ale NBCUniversal. NBCUniversal şi-a evaluat, de asemenea, portofoliul său de reţele de televiziune prin cablu sub Shell.

În 2021, compania a închis NBC Sports Network, transferând o mare parte din programele sale sportive către Peacock şi USA Network.

Peacock a devenit, de asemenea, casa de streaming a Jocurilor Olimpice.

În acelaşi timp, directorul de lungă durată al NBCUniversal, Ron Meyer, a părăsit compania după ce a dezvăluit că este sub ameninţare de extorcare din cauza unei înţelegeri private la care a ajuns cu o femeie după o relaţie extraconjugală.

La acea vreme, Shell a informat angajaţii despre plecarea lui Meyer, spunând: ”Ron Meyer a informat NBCUniversal că a acţionat într-o manieră care credem că nu este în concordanţă cu politicile sau valorile companiei noastre”.

Shell a urcat în ierarhiae Comcast şi NBCUniversal de-a lungul anilor. Unul dintre primele sale roluri a fost cel de preşedinte al grupului de programe Comcast, unde a condus reţele TV naţionale şi regionale, inclusiv E!

De asemenea, anterior a fost preşedinte al NBCUniversal International, iar mai târziu a fost preşedinte al Universal Filmed Entertainment Group, din 2013 până în 2019.

Înainte de a prelua conducerea ca CEO, Shell a fost preşedinte al NBCUniversal Film and Entertainment.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.