CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CEC Bank a finalizat preluarea pachetului de 99,993% din capitalul social al Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) de la BRD Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank”, anunţă banca de stat.

Prin această achiziţie, CEC Bank urmăreşte să îşi intensifice sprijinul acordat agriculturii şi dezvoltării rurale, acestea reprezentând segmente importante de dezvoltare pentru bancă.

“În implementarea mandatului dat de Ministrul Finanţelor, CEC Bank urmăreşte să sprijine în mod direct clienţii care îşi desfăşoară activitatea în agricultură şi mediul rural, cu produse de finanţare şi garantare sustenabile şi competitive. Agricultura şi dezvoltarea rurală reprezintă domenii strategice prioritare pentru CEC Bank, banca alocând anual resurse importante pentru susţinerea afacerilor din acest sector. Achiziţionarea participaţiei majoritare a FGCR se înscrie în liniile strategice care ghidează activitatea CEC Bank şi care sunt în strânsă corelare cu politicile guvernamentale şi europene care au ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a acestui sector, având în vedere importanţa acestuia pentru securitatea alimentară şi pentru susţinerea economiei în ansamblul său”, a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o evoluţie deosebită în ceea ce priveşte finanţarea agriculturii, soldul creditelor crescând cu circa un miliard de lei. În portofoliul de credite al CEC Bank, agricultura ocupă locul 2 ca expunere, iar 1 din 5 credite acordate de bancă are ca destinaţie acest sector economic.

Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare şi emiterea de garanţii, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispoziţie în principal de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în scopul susţinerii producţiei agricole şi piscicole de către fermieri şi procesatorii de produse agricole, a investiţiilor în agricultură, acvacultură, precum şi implementarea proiectelor co-finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.