Nasdaq a convenit luni achiziţia firmei de software Adenza, deţinută de Thoma Bravo, pentru 10,5 miliarde de dolari, în cea mai mare achiziţie de până acum efectuată de operatorul bursei de valori, care îşi intensifică eforturile de a deveni o companie mai concentrată pe tehnologie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nasdaq, ca şi alţi operatori bursieri, a efectuat o serie de achiziţii pentru a-şi diversifica portofoliul de tehnologie şi proprietate intelectuală, după ce reglementările din 2005 au deschis piaţa de tranzacţionare a acţiunilor concurenţei din partea companiilor de brokeraj.

De atunci, Nasdaq a cumpărat proprietarul pieţelor nordice OMX, în 2007, pentru 3,7 miliarde de dolari, a cheltuit 1,1 miliarde de dolari pe Bursa Internaţională de Valori, în 2016, şi a achiziţionat firma de software anti-infracţionalitate Verafin, în 2020, pentru 2,75 miliarde de dolari.

Software-ul Adenza este folosit în principal de bănci şi firmele de brokeraj, iar analiştii au spus că acordul Nasdaq de a cumpăra compania o va ajuta să se diversifice dincolo de rădăcinile sale ca operator de burse de valori.

Ca parte a tranzacţiei, Thoma Bravo va obţine un pachet de 14,9% din Nasdaq, făcând din firma de capital privat unul dintre cei mai mari acţionari ai operatorului de schimb.

Holden Spaht, un managing partner la Thoma Bravo, este de aşteptat să fie numit în consiliul de administraţie al Nasdaq.

”Întregul aici, ca parte a Nasdaq, valorează mai mult decât suma părţilor sale - există sinergii de venituri cu Nasdaq, există sinergii de cheltuieli şi Nasdaq este un brand global grozav, care cred că va accelera vânzările Adenza”, a spus Spaht într-un interviu.

Acţiunile Nasdaq au scăzut cu aproape 10%, la 52,39 de dolari, deoarece investitorii au văzut tranzacţia ca pe un pariu scump.

Nasdaq a evaluat Adenza la aproximativ 31 de ori câştigurile companiei înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) în acest an şi atrage fonduri, prin datorii, de aproximativ 5,9 miliarde de dolari pentru a sprijini achiziţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.