Căştile de realitate virtuală ale Apple vor rula sute de mii de aplicaţii pentru iPad şi vor adopta o abordare atotcuprinzătoare a funcţiilor, potrivit unui articol Bloomberg, preluat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În încercarea de a atrage atât dezvoltatorii, cât şi consumatorii, Apple a inclus funcţionalităţi de jocuri, fitness şi e-reader pentru căştile de realitate virtuală.

Clienţii vor putea urmări sporturi în realitate virtuală şi vor putea juca jocuri ”de top”, care funcţionează cu celelalte dispozitive Apple.

Căştile vor rula majoritatea aplicaţiilor emblematice Apple pentru iPad, inclusiv Cărţi, Cameră foto, FaceTime, Hărţi şi Mesaje.

Există, de asemenea, sute de mii de aplicaţii pentru iPad de la terţe părţi care vor fi compatibile cu căştile la lansare.

Se pare că aplicaţia Fitness va fi un punct de atenţie deosebit, deşi Bloomberg a spus că funcţia  nu va fi ”probabil” disponibilă la lansare.

Căştile vor include, de asemenea, o baterie externă care vor sta într-un buzunar al utilizatorului, conectată la căşti printr-un cablu de încărcare specializat.

Bateria este similară vizual cu pachetul de baterii MagSafe al Apple şi va fi încărcată ea însăşi printr-un cablu USB-C standard.

Căştile ar urma să fie anunţate în iunie, la evenimentul WWDC al Apple.

Un important analist pentru Apple, Ming-Chi Kuo, a declarat că compania este îngrijorată de răspunsul consumatorilor la produs, pe fondul unui context macroeconomic dificil.

Căştile Apple vor costa minimum 3.000 de dolari, fiind de trei ori mai scumpe decât Meta Quest Pro de ultimă generaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.