Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că cel mai probabil până la sfârşitul acestei veri, Guvernul, prin intermediul Ministerului de Finanţe, va găsi soluţia achitării despăgubirilor în dosarul Colectiv. El a menţionat că este posibil ca acestea să fie plătite prin intermediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Cărbunaru a fost întrebat, miecuri, la finalul şedinţei de Guvern, ce se va întâmpla cu despăgubirile în dosarul Colectiv în condiţiile încare ISU şi Primăria Sectorului 4 au depus contestaţii la solicitările executorilor. 
“Cu siguranţă, în perioada imediat următoare, cel mai probabil până la sfârşitul acestei veri, Guvernul, prin intermediul Ministerului de Finanţe, va găsi soluţia achitării acestor despăgubiri, cel mai probabil prin intermediul ISU, pentru că şi aceasta a fost o discuţie legată de procedura de lucru cum şi în ce manieră aceste despăgubiri să ajungă către cei care au primit prin acest proces îndelungat dreptul de a beneficia de ele. Pot să vă confirm că această discuţie va fi urmată, aşa cum deja s-a comunicat, de achitarea integrală a acestor despăgubiri, ca urmare a demersurilor pe care Ministerul de Finanţe le va face, iar Guvernul va transmite prin intermediul ISU, aceste sume de bani beneficiarilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, reclamă, marţi seară, ”o mârlănie” pe care au comis-o ISU şi Primăria Sector 4, respectiv faptul că, în loc să pregătească cele 64 de milioane euro acordate ca daune morale, au depus contestaţii la solicitările executorilor. Asta înseamnă 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria Sector 4, care vor amâna acordarea banilor. Eugen Iancu face apel la premierul Nicolae Ciucă, la liderul PSD, Marcel Ciolacu şi la ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ca situaţia să fie remediată fără alte umilinţe pentru victime.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.