Capitalizarea de piaţă a celor mai mari companii de tehnologie din lume a scăzut în acest an cu uriaşa sumă de 3.000 de miliarde de dolari, majoritatea fiind înregistrate de şase dintre acestea, respectiv Alphabet, compania mamă a Google, Microsoft, Meta, Amazon, Tesla şi Netflix, urmate la distanţă de Apple, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numai în ultimele zile acţiunile Alphabet, Microsoft şi Meta au consemnat pierderi semnificative, ca urmare a rezultatelor financiare trimestriale dezamăgitoare.

 Joi, titlurile Meta au scăzut cu până la 24% din cauza declinului raportat al veniturilor şi profitului, pe fondul declinului cheltuielilor cu publicitatea ale companiilor şi investiţiilor mari în metavers.

Alphabet are o capitalizare de piaţă de 1.244,4 de miliarde de dolari şi a înregistrat cea mai mare scădere, cu 698 de miliarde de dolari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Capitalizarea Microsoft a scăzut cu 692,82 de miliarde de dolari, la 1.734,54 miliarde de dolari, cea a Meta cu 588,21 miliarde de dolari, la 280,31 miliarde de dolari, iar cea a Amazon cu 540,57 miliarde de dolari, la 1.180 miliarde de dolari.

Producătorul american de automobile electrice Tesla a înregistrat la rândul ei un declin al capitalizării de piaţă de 326,99 miliarde de dolari, la 715,29 miliarde de dolari, Netflix de 160,18 miliarde de dolari, la 133,46 miliarde de dolari.

Apple a consemnat cel mai mic declin al capitalizării în decurs de un an, de 34,69 miliarde de dolari, la 2.407,40 miliarde de dolari.

Merită remarcat faptul că dacă acţiunile Netflix nu ar fi înregistrat o revenire, declinul ar fi fost şi mai accentuat.

Cu toate acestea, chiar şi după scăderile consemnate de acţiuni după raportarea rezultatelor trimestriale, acestea sunt tranzacţionate  mai sus comparativ cu minimele ultimelor 52 de săptămâni atinse pe 13 octombrie, când indicele S&P a coborât puternic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.