Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a anunţat că a decis să demareze cât mai curând colaborarea cu Camera de Comerţ şi Industrie Odessa, în scopul de a oferi sprijin umanitar şi financiar, ”avându-se în vedere situaţia dramatică prin care trece Ucraina de mai bine de două luni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a participat, în data de 29 aprilie, la adunarea generală extraordinară a Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ şi Industrie (EUROCHAMBRES), primul eveniment de acest fel, organizat în format fizic după începerea pandemiei, fiind reprezentată de secretarul general al organizaţiei, Ovidiu Ioan Silaghi.

În cadrul Adunării Generale Eurochambers, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a fost ales, în unanimitate, pentru un nou mandat în Consiliul Director, până la finele anului 2023.

Urmare a recomandărilor Consiliului Director al EUROCHAMBRES din 7 aprilie, cu privire la implicarea camerelor naţionale membre în sprijinirea sistemului cameral ucrainean, CCIR a transmis decizia sa de a începe demersurile de înfrăţire cu Camera de Comerţ şi Industrie din Odessa.

„CCIR a decis, şi a înştiinţat, totodată, cele două organizaţii internaţionale din care face parte, EUROCHAMBRES şi International Chamber of Commerce (ICC), să demareze cât mai curând colaborarea cu Camera de Comerţ şi Industrie Odessa, în scopul de a oferi sprijin umanitar şi financiar, avându-se în vedere situaţia dramatică prin care trece Ucraina de mai bine de două luni. În mod evident, invazia Rusiei a avut şi continua să aibă un impact devastator asupra economiei ucrainene şi capacităţii acestei ţări de a realiza schimburi comerciale cu alte state. Susţinem necondiţionat propunerea Comisiei Europene de suspendare temporară a tuturor tarifelor şi taxelor de import pentru produsele industriale şi alimentare, precum şi stabilirea unei zone de liber schimb între Ucraina şi Uniunea Europeană”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.

Totodată, în cadrul celei de-a 131-a ediţie a Adunării Generale EUROCHAMBRES a fost agreat ca reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Federaţiei Ruse să nu mai fie invitaţi la reuniunile şi întâlnirile de lucru ale asociaţiei. Prin această măsură, camera de comerţ rusă nu va mai avea acces la informaţiile care vor circula în cadrul organizaţiei. În contextul războiului din Ucraina, membrii EUROCHAMBRES consideră că schimburile comerciale dintre state trebuie să se realizeze în baza regulilor ordinii internaţionale, care au fost grav încălcate prin intervenţia militară ilegală a Federaţiei Ruse în Ucraina.

CCIR este membră EUROCHAMBRES începând cu anul 1993, având iniţial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, datorită aderării României la Uniunea Europeană, a obţinut calitatea de membru cu drepturi depline.

EUROCHAMBRES reprezintă peste 20 de milioane de afaceri în Europa prin 45 de membri (43 de Asociaţii Naţionale ale Camerelor de Comerţ şi Industrie şi două Organizaţii de Camere Transnaţionale) şi o reţea europeană de 1.700 de Camere Regionale şi Locale. Peste 93% dintre aceste întreprinderi sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.