Autoritatea de reglementare auto din California investighează ”incidente recente” care au implicat vehicule autonome operate de unitatea Cruise a General Motors din San Francisco şi a cerut companiei să scoată din circulaţie jumătate din robotaxiurile sale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia Departamentului de Autovehicule din California (DMV) a venit după ce un robotaxi a fost implicat într-un accident cu un vehicul de urgenţă în San Francisco, joi seara, cel mai recent accident în care au fost implicate maşinile autonome.

Autoritatea de reglementare a mai spus că a cerut Cruise să-şi reducă imediat flota activă de vehicule cu 50% până când investigaţia este finalizată şi Cruise ia măsuri pentru a îmbunătăţi siguranţa rutieră.

Cruise a fost de acord cu o reducere de 50% a flotei, a adăugat acesta.

”DMV îşi rezervă dreptul, în urma investigării faptelor, de a suspenda sau de a revoca permisele de testare şi/sau de desfăşurare”, dacă se stabileşte că este un risc nerezonabil pentru siguranţa publică, a spus autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Cruise a spus că una dintre maşinile sale ”a intrat în intersecţie cu semafor verde şi a fost lovită de un vehicul de urgenţă care părea să se îndrepte către locul de urgenţă” , joi, după ora 22:00.

Maşina ”a identificat riscul unei coliziuni şi a iniţiat o manevră de frânare, reducându-şi viteza, dar în cele din urmă nu a reuşit să evite coliziunea”, a declarat vineri compania, care investighează incidentul, într-un comunicat.

Investigaţia iniţială arată că această coliziune a avut loc atunci când o maşină de pompieri opera în caz de urgenţă cu luminile roşii orientate spre faţă şi sirena aprinse, a declarat Departamentul de Poliţie din San Francisco.

Poliţia a spus că singurul pasager din vehiculul autonom a fost transportat la un spital local cu răni care nu pun viaţa în pericol.

Comisia de Utilităţi Publice din California (CPUC) a votat săptămâna trecută pentru a permite robotaxiurilor Cruise şi  Waymo, deţinută de grupul Alphabet, să funcţioneze la orice oră din zi în San Francisco şi să taxeze pasagerii pentru călătorii, în ciuda opoziţiei puternice din partea rezidenţilor şi agenţiilor oraşului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.