Bursa de Valori Bucureşti arată că procesul de control al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) nu este încă finalizat şi va continua dialogul cu instituţia despre standardele comunicării cu piaţa, competenţele profesionale şi respectarea regulilor de bună conduită, precizând că bursa a fost şi este condusă cu profesionalism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BVB a fost sancţionată cu avertisment, după ce un control periodic al ASF a descoperit mai multe deficienţe mai ales în ceea ce priveşte regulile de conduită şi reglementările interne, şi este obligată să implementeze măsuri de remediere a neregulilor, potrivit unui comunicat transmis vineri de autoritate. 

”BVB va continua un dialog cu ASF, inclusiv prin utilizarea paşilor şi măsurilor legale în cadrul procesului de control încă nefinalizat, despre standardele comunicării cu piaţa, despre competenţele profesionale, respectarea regulilor de bună conduită şi alte aspecte incidente, considerând acest dialog o componentă importantă pe drumul pieţei de capital din România spre o piaţă dezvoltată şi civilizată, care protejează interesele investitorilor, participanţilor şi emitenţilor de instrumente financiare”, potrivit unui comunicat al Bursei.

Verificările ASF au vizat activitatea BVB din perioada 26 martie 2013 - 12 septembrie 2016.

"ASF a decis sancţionarea cu avertisment a Bursei de Valori Bucureşti S.A, amendarea reprezentantului compartimentului de control intern, atenţionarea unor reprezentanţi ai societăţii,   precum şi instituirea în sarcina BVB a obligaţiei implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT", a precizat ASF.

Deciziile ASF cu privire la rezultatele controlului periodic pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării. Deciziile vor fi publicate pe site-ul ASF după expirarea perioadei de contestare.

Bursa de Valori Bucureşti, care administrează piaţa de capital a Capitalei, a înregistrat anul trecut un profit net de 7,9 milioane lei, în creştere cu 19% faţă de 2015, pe fondul majorării marjelor.

BVB este listată pe propria piaţă, având un acţionariat divers, şi are o valoare de piaţă de 227,2 milioane lei (50,3 milioane euro), la ultimul preţ de închidere, de 29,60 lei/acţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.