Pieţele bursiere europene au scăzut puternic miercuri, cu peste 3%, cu un declin accentuat al acţiunilor bancare, condus de Credit Suisse, pe fondul turbulenţelor provocate la nivel global de falimentul Silicon Valley Bank, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în scădere cu 3%, toate sectoarele fiind pe roşu.

Acţiunile bancare au scăzut cu 7%, înegistrând cea mai proastă sesiune de când Rusia a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, pe 24 februarie 2022, potrivit datelor Eikon.

Sectorul petrolului şi gazelor au scăzut cu 6,7%, în timp ce acţiunile miniere au coborât cu 5,6%.

Credit Suisse a coborât la coada indicelui blue-chip, după ce cel mai mare creditor al băncii, Saudi National Bank, a declarat că nu va putea să-i ofere mai mult ajutor financiar.

Acţiunile Credit Suisse au scăzut cu 24%, după ce în timpul şedinţei de tranzacţionare au coborât cu până la 30%.

Într-un interviu pentru CAN, citat de Reuters, CEO-ul Ulrich Koerner a spus: ”Capitalul nostru, baza noastră de lichiditate este foarte, foarte puternică. Împlinim şi depăşim practic toate cerinţele de reglementare”.

Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a scăzut cu 3,8%, CAC 40 din Franţa cu 3,6% şi DAX din Germania cu 3,3%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.