Pieţele bursiere europene au închis joi în creştere, recuperând pierderile iniţiale, după datele cheie privind inflaţia din zona euro care au depăşit aşteptările analiştilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 0,5%, după ce căzuse în teritoriu negativ în timpul dimineţii.

Acţiunile companiilor din sectorul alimentelor şi băuturilor au condus câştigurile, cu un avans de 1,8%, în timp ce titlurile băncilor au scăzut cu 0,8%.

Inflaţia totală din zona euro a încetinit la 8,5% în februarie, arată cifrele publicate joi, de la 8,6% luna precedentă. Indicatorul este însă peste prognoza de 8,2% a economiştilor chestionaţi de Reuters şi vine în momentul în care unii analişti îşi ridică aşteptările de majorare a dobânzilor de către Banca Centrală Europeană.

Inflaţia de bază, care exclude alimentele şi energia, a accelerat de la 5,3% la 5,6%.

Datele au arătat că inflaţia din Franţa şi Spania s-a intensificat în mod neaşteptat în februarie, iar o estimare semnal din Germania arată o rata a inflaţiei armonizată cu restul UE la 9,3% în februarie, ceea ce ar fi o creştere de la 9,2% în ianuarie.

Indicele german DAX a urcat cu 0,15%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,7%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a avansat cu 0,37%.

Pieţele bursiere din Asia-Pacific au scăzut în mare parte, îngrijorările cu privire la noi creşteri ale ratei dobânzilor Rezervei Federale fiind din nou în centrul atenţiei, după creşterea de miercuri determinată de nivelul ridicat al indicelui managerilor de achiziţii din industria prelucrătoare din China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.