Bursele au scăzut marţi la nivel mondial, iar dolarul a atins maximul ultimei săptămâni, din cauza incertitudinilor legate de varianta Omicron a coronavirusului şi a numeroaselor decizii ale băncilor centrale aşteptate în această săptămână, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Europa, indicele paneuropean STOXX 600 a coborât cu 0,84%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,7%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,2%.

Indicele global MSCI a scăzut cu 0,93%.

Pe Wall Street, Dow Jones Industrial a coborât cu 0,4%, S&P 500 cu 1,16%, iar Nasdaq Composite cu 1,9%.

Obligaţiunile Trezoreriei SUA au evoluat în urcare în urma datelor privind creşterea peste aşteptări a preţurilor la producători din SUA, în luna noiembrie, care au întărit aşteptările privind menţinerea inflaţiei la un ritm ridicat pentru ceva timp.

Cele mai mari bănci centrale au şedinţe de politică monetară în această săptămână, pentru a evalua riscurile implicate de Omicron şi a decide cum şi când vor reduce măsurile de stimulare adoptate în timpul pandemiei.

Indicele dolarului a crescut cu 0,115%, iar euro a scăzut cu 0,13%, la 1,1268 dolari pe unitate. Euro este considerat vulnerabil, având ăn vedere aşteptările ca Fed că înăsprească politica monetară mai rapid decât Banca Centrală Europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.