Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanţie pentru a subscrie tranzacţii, din 29 august. deoarece Rusia încearcă să reducă dependenţa de monedele naţiunilor care i-au impus sancţiuni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un comunicat publicat pe site-ul bursei arată că noua politică va intra în vigoare pe 29 august. Nu au fost oferite detalii.

La începutul acestei luni, Bursa din Moscova, care este cea mai mare bursă din Rusia, a declarat că va limita utilizarea dolarilor ca garanţie de la 50% la 25%.

Autorităţile ruse şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la deţinerile individuale şi corporative de valute pe care le numeşte ”neprietenoase”, solicitând conversia acestora în alternative.

Statele Unite şi aliaţii săi au impus Rusiei mai multe runde de sancţiuni, inclusiv cele care vizează cele mai mari bănci ale ţării, de când forţele ruse au invadat Ucraina în februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.