Bursa din Moscova înregistrează cea mai mare creştere din luna iunie, în urma speculaţiilor că preşedintele ales al SUA, Donald Trump, va îmbunătăţi relaţiile cu Moscova, punând capăt sancţiunilor care au blocat redresarea economică, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Micex este în urcare cu 1,5%, la Moscova, cel mai rapid avans între pieţele emergente, în condiţiile în care majoritatea indicilor au consemnat pierderi.

Rubla a recuperat pierderile iniţiale consemnate odată cu majoritatea monedelor emergente.

Trump a semnalat disponibilitatea de a îmbunătăţi relaţiile bilaterale ale Statelor Unite cu preşedintele rus Vladimir Putin, tensionate de când Rusia a anexat Crimeea, în 2014.

Relaxarea sau ridicarea sancţiunilor ar stimula economia rusă, într-o perioadă în care este pe cale să iasă din cea mai lungă recesiune din ultimele două decenii.

Între cele 50 de acţiuni ale indicelui Micex, 41 au avansat miercuri, conduse de Gazprom şi Sberbank.

Rubla a pus capăt declinului din ultimele patru zile, susţinută de revenirea petrolului, avansând cu 0,2%, la 63,6450 unităţi pentru un dolar.

Randul sud-african a scăzut în schimb cu 2,9%, iar peso-ul mexican cu 8,2%.

În regiunea Europei Centrale şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, rubla va beneficia cel mai mult de pe urma unor posibile concesii ale lui Trump faţă de regimul Putin, precum şi a realinierii dinamicii puterii regionale în favoarea Rusiei, afirmă într-o notă analişti ai Societe Generale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.