Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost aprobat sâmbătă, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe, cu un singur amendament fără impact financiar, care creează cadrul legal pentru ca asociaţiile minorităţilor să poată folosi banii primiţi de la buget pentru expertize sau taxe notariale. Parlamentarii au respins 40 de amendamente, cele mai multe pentru construirea de biserci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum, asociaţiile minorităţilor nu puteau să ia din subvenţia de la stat în cazul în care cumpărau un imobil. Prin noul amendament, subvenţia de la stat poate fi folosită pentru plata taxei notariale. 

“Creează cadrului legal prin care minorităţile pot cheltui din fondurile pe care le primesc de la bugetul de stat pentru expertize, valori sau taxe notarile dacă vor să achiziţioneze un sediu. Până în prezent nu există temei legal pentru că aceste cheltuieli să poată fi efectuate, iar prin acest amendament s-a creat posibilitatea ca de acum încolo minorităţile să poată să cheltuiască din suma primită de la bugetul de stat cu această destinaţie. Nu este o suplimentare a bugetului, ci este crearea unui cadru legal pentru a realiza această chetuială în mod legal”, a declarat, pentru News.ro şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Mihai Busuioc.

Cele 40 de amendamente au fost respinse pentru că există deja sume alocate pentru culte. 

“Există un temei legal, există un proiect al secretariatului de stat pentru culte, unde există o linie de finanţare de 30 de milioane de lei, cererile se depun acolo”, a explicat Busuioc.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului va fi de 878 milioane de lei în 2017, cu 3,5% mai mic decât nivelul de anul trecut.

Programul comisiilor prevede ca parlamentarii să se reunească sâmbătă, pentru a începe dezbaterile asupra ordonatorilor de credite, începând cu Administraţia Prezidenţială, de la ora 10.00 până în jurul orei 23.

Duminică, programul audierilor vor dura până la ora 20. Votul final asupra proiectului este aşteptat pentru marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.