Bugetul Administraţiei Prezidenţiale a fost aprobat în cadrul comisiilor reunite de Buget- Finanţe cu 17 voturi pentru şi 10 împotrivă în forma propusă de Guvern, de 41 milioane lei. Un amendament, ce prevedea suplimentarea bugetului instituţiei cu 5,3 milioane lei, a fost respins de parlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul prezidenţial George Duhan a explicat comisiilor că bugetul de 41 de milioane de lei propus este insuficient.

“Ministerul Finanţelor a alocat iniţial 46 de milioane de lei. (...) Ulterior, în mod suprinzător am primit o variantă revizuita de 41 de milioane de lei. Suma aceasta fiind şi suma prevăzută din actualul proiect de buget. Noi propunem o variantă similiară cu execuţia 49 de milioane de lei pe anul 2016. Suma ar fi fost acoperitoare”, a spus Duhan.

Potrivti consilierului, fondurile suplimentare ar fi necesare pentru câteva invesţii în derulare demarate anul trecut, pentru reabilitarea unor corpuri din cadrul palatului Cotroceni.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor Daniela Pescaru a precizat că ministerul nu susţine amendamentul de suplimentare a fonduri pentru Administraţia Prezidenţială.

“Suplimentările le putem avea la rectificarea bugetară, în funcţie de execuţie”, a spus Pescaru.

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi de 41 de milioane de lei în 2017, cu 15% mai mic decât nivelul de anul trecut, după ce Guvernul a decis să îl reducă faţă de prima formă. Cele mai mari reduceri sunt la investiţii şi la cheltuielile cu bunuri şi servicii.

Programul comisiilor prevede ca parlamentarii să se reunească sâmbătă, pentru a începe dezbaterile asupra ordonatorilor de credite, începând cu Administraţia Prezidenţială, de la ora 10.00 până în jurul orei 23.

Duminică, programul audierilor vor dura până la ora 20. Votul final asupra proiectului este aşteptat pentru marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.