Grupul Bosch a pus în funcţiune o linie de producţie pentru măşti, complet automatizată, la fabrica sa din Stuttgart-Feuerbach şi urmează ca grupul să fabrice peste jumătate de milion de măşti, în cinci linii de producţie din cadrul a patru locaţii Bosch din întreaga lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În lupta împotriva coronavirusului, Bosch şi-a îndreptat atenţia către producţia complet automatizată de măşti. Volkmar Denner, preşedintele consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH, a lansat la jumătatea lunii mai prima linie specială de producţie pentru măşti, la fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbach”, a anunţat grupul într-un comunicat.

În urma unei creşteri coordonate a producţiei, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie, compania va fabrica peste jumătate de milion de măşti, folosind cinci linii de producţie din cadrul a patru locaţii Bosch din întreaga lume. Liniile au fost proiectate de către unitatea de utilaje pentru scopuri speciale. În urma unor solicitări de la peste 30 de companii, Bosch pune gratuit planurile de proiectare a liniei speciale la dispoziţia celor interesaţi. 

”Limitarea răspândirii coronavirusului este o provocare pentru întreaga societate. Echipându-i pe angajaţii noştri cu măşti pe care le facem noi înşine, ajutăm la scăderea presiunii asupra pieţei. Mai mult, facem munca necesară care ne va permite să reluăm, în siguranţă, operaţiunile şi să ne protejăm angajaţii”, spune Denner.

Pe lângă fabrica principală pentru industrie 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, unde sunt proiectate două linii, capacitatea de producţie a măştilor va creşte cu ajutorul liniilor de producţie deschise la locaţiile Bosch din Naganathapura, India şi Juárez, Mexic. O instalaţie din cadrul fabricii Rexroth din Erbach, Germania, va completa reţeaua de producţie. În general, până la sfârşitul lunii iunie, volumul de producţie al celor cinci linii este stabilit să depăşească zece milioane de măşti pe lună. 

”Alături de alte măsuri de igienă, măştile pentru faţă sunt un mijloc eficient de reducere a riscului de infectare cu Covid-19. Dezvoltată de unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale în doar câteva săptămâni, linia complet automatizată este integrată şi în cadrul altor locaţii ale companiei, pentru a atinge scopul fabricării măştilor”, arată compania.

Bosch fabrică măşti chirurgicale tip I şi II, care respectă standardul european DIN EN 14683 şi le va folosi, în principal, pentru a-şi proteja cei aproximativ 400.000 de angajaţi din întreaga lume.

”Bosch doreşte să pună la dispoziţia terţilor orice capacitate în exces, cu condiţia să existe cerere şi măştile să satisfacă standardele specifice ţării. Mai mult, Bosch pune gratuit la dispoziţia altor companii proiectele, desenele tehnice şi instrucţiunile de asamblare disponibile, precum şi informaţii despre modul în care măştile sunt ambalate şi distribuite”, arată compania.

Unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale oferă companiilor interesate consultanţă de specialitate şi furnizează sisteme complete la cerere.

”Liniile noastre speciale de producţie ne oferă o independenţă mai mare, deoarece măştile pot fi fabricate direct la faţa locului, chiar acolo unde sunt necesare”, spune Denner. „

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 şi mobilitate conectată.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.